Alergii

  ???

Simptomele alergiei va arata ca sistemul imunitar reactioneaza exagerat la niste substante care in mod normal nu sunt daunatoare,cum ar fi polenul(care produce rinita alergica),praful,parul,pielea ori saliva animalelor sau mucegaiul.De obicei,sistemul imunitar ignora acesti "declansatori"si se concentreaza pe protectia dumneavoastra impotriva unor pericole reale,cum ar fi virusurile sau bacteriile.Dar,atunci cand o persoana are o alergie,sistemul imunitar nu poate deosebi substantele inofensive de cele cu adevarat periculoase.Substantele declansatoare pot fi ingerate(de exemlu arahide,grau etc.),absorbite prin piele(plante sau metale grele),inhalate(mucegaiuri sau polen)sau injectate(penicilina).Sensibilitatea la alergeni pare a fi ereditara.

   Antihistaminice naturale

Urzica este o planta care contine o substanta ce actioneaza ca un antihistaminic natural.In magazinele cu produse naturiste se gasesc capsule din frunze uscate si congelate.Luati 500 mg de trei ori pe zi.

Ginkgo biloba este cunoscuta pentru actiunea sa de imbunatatire a memoriei,dar poate fi eficienta si in tratarea alergiilor.Ginkgo biloba contine ginkgolide,substante care pot stopa activitatea unor substante chimice care declanseaza alergii(factorul de activare a trombocitelor-FAP).Luati maximum 240 mg pe zi.

Quercetina,pigmentul care da culoare purpurie strugurilor si verde ceaiului verde,inhiba eliberarea de histamina.Luati o capsula de 500 mg de doua ori pe zi.(atentie!Nu luati quercentina daca urmati un tratament cu urzica deoarece contine si ea aceasta substanta)

    Incercati ceva cu peste

Acizii grasi omega-3 ajuta la tinerea sub control a raspunsului inflamator in organism,cum ar fi cel declansat de alergii.Somnul,sardinele,tonul proaspat si macroul sunt surse exelente de acesti acizi.Daca preferati capsulele cu ulei de peste,luati un supliment care contine 1000 mg din combinatia AEP/ADH(acid eicosapentaenoic/acid docosahexaenoic) pe zi.

Uleiul din seminte de in reprezinta o alta sursa excelenta de acizi grasi omega-3.Luati o lingurita de ulei din seminte de in pe zi.Puteti sa il adaugati in dressingul de salata sau intr-un pahar de suc,dar evitati sa il incalziti.

   Folositi aceste remedii simple

Daca aveti ochii rosii.pruriginosi,umflati,aplicati o compresa rece pe ochi de cate ori doriti.

Sprayurile nazale saline sunt utilizate de mult timp pentru a elimina mucozitatile si pentru mentinerea umiditatii cailor nazale.Dar studii recente au aratat ca unele sprayuri nazale contin un consrvant care poate leza celulele sinusale:de aceea,este mult mai bine sa va preparati singur un astfel de remediu: dizolvati 1/2 lingurita de sare in 250 ml apa fierbinte.Umpleti o seringa,aplecati-va deasupra chiuvetei si introduceti cu blandete solutia salina in nas.

   Protejati-va singuri impotriva simptomelor rinitei alergice

Stati in casa in timpul furtunilor cu trasnete si fulgere - si inca trei ore dupa ce s-au terminat.Furtunile sunt precedate de o umiditate crescuta care umfla granulele de polen,iar acestea se sparg eliberand amidonul iritant,care declanseaza criza de rinita alergica.

Cand iesiti din casa puneti-va niste ochelari de soare etansi pentru a va proteja de polen.

Daca nu va pasa cum aratati,puneti-va o masca faciala atunci cand stiti ca veti fi expus la polen.Unele magazine comercializeaza masti cu filtru de aer,eficiente si ieftine,destinate persoanelor care lucreaza in mediu cu praf.

De asemenea,puteti sa va protejati singuri cu ajutorul unui"obturator de polen".Aplicati putina vaselina in jurul narilor si putin in interior:acest strat lipicios va retine sporii care plutesc in aer inainte ca dumneavoastra sa ii inhalati.

Tineti ferestrele automobilului inchise,iar daca acesta are aer conditionat,alegeti optiunea "recirculare",astfel incat aerul cu polen sa nu patrunda in interior.Unele automobile sunt prevazute cu filtru pentru polen - cereti detalii la un garaj sau de la dealerulde masini.

Spalati-va parul inainte de a merge la culcare impiedicand astfel transferul de praf si polen pe fata de perna.

 

Subiect: Alergii

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou